Home

User Menu

CePPEI glasnik


Prijava


Primati HTML?

Joomla :
Centar za podršku i promociju evropskih integracija

 
Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) je oformila Centar za podršku i promociju evropskih integracija (CePPEI). Centar se bavi praktičnim aspektima prilagođavanja standardima EU i ima osnovni cilj povećanje nivoa informiranosti o Evropskoj uniji (opće i konkretne informacije o EU), o procesu evropskih integracija, programima i instrumentima EU, te raspoloživim EU fondovima, mogućnostima apliciranja i dr. 
  
Centar prikuplja i obrađuje podatke i informacije o procesu evropskih integracija, regionalnom ekonomskom razvoju i praktičnoj primjeni evropskih standarda, te ih pravovremeno prezentira. Centar pruža praktičnu podršku pravnim subjektima, posebno malim i srednjim preduzećima (SME), institucijama, nevladinim organizacijama i građanima u potrazi za informacijama za pripremu projekata i aplikacija za dobivanje nepovratnih sredstava EU iz fondova pretpristupne pomoći, a sve radi bržeg, ravnomjernijeg i sveobuhvatnijeg privrednog i društvenog razvoja. 
 
U pripremi projektnog zadatka učestvovao je ekspert za evropske integracije Zekerijah Smajić, koji pruža konsultantsku podršku u realizaciji projekta. SERDA je krajem 2010. godine primljena u članstvo Europske asocijacije razvojnih agencija (EURADA).  Članstvo u EURADA-i omogućiti će SERDA-i uključivanje, prisutnost te pozicioniranje među EU organizacijama, koje promoviraju lokalni i regionalni ekonomski razvoj na principu razmjene iskustva i primjera dobre prakse.
 
NAPOMENA: CePPEI je isključivo odgovoran za tekstove i oni ne odražavaju stav Evropske unije ili Evropske komisije! 
 
 
 
 
 

 

 
Poziv za apliciranje za EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu 2016. PDF Ispis E-mail
Petak, 23 septembar 2016 11:09

Evropska komisija i British Council objavljuju otvaranje poziva za apliciranje za “Program Evropske unije za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu”, pilot program za regionalni trening i razmjenu mladih državnih službenika iz šest zemalja Zapadnog Balkana (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, bivše jugoslovenske Republike Makedonije, Kosova*, Srbije i Albanije), kojim trenutno upravlja Evropska komisija a implementira ga British Council.

Više...
 
EU otvorila Info ured u Mostaru i obilježila Sedmicu mobilnosti PDF Ispis E-mail
Petak, 23 septembar 2016 10:05
„Put evropskih integracija se podudara sa potrebama bh. građana, jer oni žele promjene i približiti se Evropi, što se upravo i dešava“, rekao je Jan Snaidauf, šef sekcije za politička i ekonomska pitanja u Delegaciji EU u BiH, prilikom otvaranja EU Info ureda u  Mostaru 20.9.2016. godine.
Više...
 
Goldstein: Vidimo veliki napredak u BiH PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 22 septembar 2016 10:25

Direktorica Svjetske banke za zemlje jugoistočne Evrope Ellen Goldstein izjavila je u intervjuu za "Avaz" da je BiH posljednjih mjeseci napravila veliki napredak kod poticanja ekonomskog rasta te pravljenja ambijenta za povećanje privrednih aktivnosti.

Više...
 
Izjava šefa Delegacije i specijalnog predstavnika EU i ambasadora zemalja članica EU povodom Sedmice klimatske diplomacije PDF Ispis E-mail
Utorak, 20 septembar 2016 11:41

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU, ambasador Lars-Gunnar Wigemark, i šefovi misija zemalja članica EU u Bosni i Hercegovini, izdali su sljedeće saopštenje:

Više...
 
Generalni direktor Christian Danielsson se sastao sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem PDF Ispis E-mail
Petak, 23 septembar 2016 10:06

U utorak, 20. septembra 2016, generalni direktor za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, Christian Danielsson, se sastao sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH), Denisom Zvidićem.

Više...
 
Pahor: Grčka i Makedonija treba da primijene iskustvo Slovenije i HR za EU PDF Ispis E-mail
Petak, 23 septembar 2016 09:48

Slovenski predsjednik Borut Pahor smatra da bi Makedonija i Grčka mogle primijeniti iskustvo Slovenije i Hrvatske koje su načelno riješile svoja otvorena pitanja prije ulaska Hrvatske u EU.

Više...
 
U Evropskoj uniji od juna 2017. definitivno neće biti roaminga PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 22 septembar 2016 10:23

Evropska komisija saopćila je da će od juna 2017. godine biti besplatna usluga roaminga za mobilne telefone koju plaćaju građani Evropske unije (EU).

Više...
 
EU podržava “Let's Do It – milion sadnica za 1 dan”: Volonteri iz cijele BiH u zajedničkoj akciji sadnje drveća PDF Ispis E-mail
Utorak, 20 septembar 2016 11:39

Danas je u EU info centru održana konferencija za medije u cilju najave ovogodišnje akcije sadnje „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“, koja će se realizovati na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine22. i 23. 10. 2016. sa početkom u 09.00 sati.

Više...
 

Pretraga

Online članovi

Trenutno aktivnih Gostiju: 79 

Anketa

Da li ste dovoljno informisani o novom instrumentu pretpristupne pomoći IPA II za period 2014-2020?
 
Developed by SERDA team ~ Copyright 2009 SERDA d.o.o. Sarajevo