Home Zanimljivosti

User Menu

CePPEI glasnik


Prijava


Primati HTML?

Joomla :
Zanimljivosti EU
2012., Europska godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti PDF Ispis E-mail
Petak, 23 decembar 2011 10:05

2012. godina  je Europska godina aktivnog starenja i solidarnosti među generacijama.

Više...
 
Nove odredbe za građane EU u inozemstvu PDF Ispis E-mail
Utorak, 16 august 2011 09:30

 

Od nedavno građani EU više ne trebaju strahovati zbog eventualnog nedostatka vlastitih veleposlanstava - nove odredbe im idu u korist. Statistika bilježi godišnje oko 90 milijuna putovanja izvan granica Unije. Važno je i napomenuti da otprilike 30 milijuna službenih građana Europske unije živi izvan nje. Ova činjenica bila je povod nove odredbe koje je donijela Komisija EU kako bi zaštitila svoje građane.
Više...
 
Gdje ljetuje EU PDF Ispis E-mail
Utorak, 16 august 2011 09:28

Najomiljenija turistička destinacija Europljana je sama Europa. Čak polovica stanovnika  starog kontinenta namjerava ili ima želju svoj odmor provesti u vlastitoj zemlji. Ove podatke je potvrdio novi izvještaj Europske komisije o godišnjim odmorima. Najpoželjnija turistička odredišta ovog su ljeta Italija i Španjolska.Što se Nijemaca tiče, svaki treći putuje unutar vlastite domovine i tu provodi odmor. No, istovremeno se na ljestvici popularnosti sve više penju destinacije koje nisu pod kapom Europske unije. Tako primjerice, prema statistikama, svaki drugi Slovenac namjerava svoje praznike provesti u zemljama koje još nisu pristupile EU.
Više...
 
Zajedničku EU politiku ribarstva mnogi smatraju neuspješnom PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 15 august 2011 08:17

Kvote o ribarstvu EU regulišu da ribari mogu da iznesu sa brodova samo određenu količinu neke vrste ribe. To znači da se sve količine ribe izvučene na brod koje prevazilaze određenu kvotu, vraćaju mrtve nazad u more, što je opšte poznato pod terminom “škartiranje”. Procjenjuje se da se na ovakav način “škartira” više od polovine ukupnog ulova ribe u evropskim vodama.
Ovakvu zajedničku EU politiku ribarstva mnogi smatraju neuspješnom.

Više...
 
Putujmo u Europu! PDF Ispis E-mail
Utorak, 09 novembar 2010 14:05

 

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Pretraga

Developed by SERDA team ~ Copyright 2009 SERDA d.o.o. Sarajevo